MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 8

1:-In which ailment the taste of the saliva will be like Toddy ?

A:-Pitha Suram 
B:-Vatha Suram
C:-Seethala Suram 
D:-Kapha Suram

Correct Answer:- Option-B

2:-Conjunction of Piranan and Kanmendriyas 

A:-Unavudambu
B:-Valiyudambu 
C:-Manavudambu 
D:-Arivudambu

Correct Answer:- Option-B

3:-In Bogar's salt section of Karasarthurai, which of the two salts are denoted for earth element ?

A:-Kallupu, Indhuppu
B:-Vediuppu, Savuttuppu 
C:-Venkaram, Thurusu 
D:-Camphor, Pooneeru

Correct Answer:- Option-A

4:-Adjuvant for Ayachenduram in curing Parkinsonism Tremor 

A:-Cows butter
B:-Cows ghee 
C:-Sugar
D:-Jaggery

Correct Answer:- Option-D

5:-The number of days of starvation suggested for Pitha Fever 

A:-7
B:-9
C:-6
D:-10

Correct Answer:- Option-C

6:-Which Kuttam is cured by Sirattai Thailam ?

A:-Venn Kuttam
B:-Mandala Kuttam
C:-Padarthamarai Kuttam 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

7:-Quickening symptoms (Muttal) begins at 

A:-16 to 18 Weeks
B:-18 to 20 weeks 
C:-14 to 16 weeks 
D:-20 to 22 weeks

Correct Answer:- Option-B

8:-Types of Maladu (As per Yugi Muni's concept) 

A:-5
B:-4
C:-3
D:-6

Correct Answer:- Option-A

9:-Medicine for Kakkuvan (Whooping Cough) 

A:-Manathakkali Nei
B:-Poondu Nei 
C:-Vallarai Nei
D:-Thoothuvalai Nei 

Correct Answer:- Option-D

10:-In children, which type of Karappan is cured by Kundri Ennai ?

A:-Vadha Karappan 
B:-Kapha Karappan 
C:-Varal Karappan 
D:-Azhal Karappan

Correct Answer:- Option-D
Share:

1 comment:

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog