MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 7

1:-Lethal dosage of Gloriosa Superba (Kalappai Kizhangu) 

A:-500 mg
B:-700 mg 
C:-800 mg 
D:-600 mg

Correct Answer:- Option-C

2:-Ilandhai (Ziziphus mauritiania) - Mention the type of fruit 

A:-Drupe
B:-Berry 
C:-Capsule
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

3:-Which part of the flower helps in the development of fruit in addition to ovary ?

A:-Epicarp
B:-Pseudocarp 
C:-Endocarp 
D:-Mesocarp

Correct Answer:- Option-B

4:-Which family does Tobacco (Nicotiana tabacum) belongs to ?

A:-Rutaceae 
B:-Solanaceae 
C:-Asteraceae 
D:-Rubiaceae

Correct Answer:- Option-B 

5:-Life Span of Mezhugu ?

A:-5 Years 
B:-10 Years 
C:-1 Year
D:-6 Months

Correct Answer:- Option-A

6:-Form (Vadivu) of Appu ?

A:-Double angled 
B:-Triple Angled 
C:-Circle
D:-Hexagonal

Correct Answer:- Option-A

7:-If the Urine is Dark red with the tint of rose flower (Panneer Poo) It Indicates 

A:-Excessive Heat
B:-Excessive chillness 
C:-Indigestion
D:-High Blood Pressure 

Correct Answer:- Option-D

8:-Which one of the Udal Thee is capable of digesting even half cooked food ?

A:-Vishamaakini 
B:-Manthaakini 
C:-Samanakini 
D:-Dheekshakini

Correct Answer:- Option-D

9:-In which season, Vali will be in Thannilai state ?

A:-Koothirkalam 
B:-Kaarkalam
C:-Muthuvenirkalam 
D:-Elavenilkalam

Correct Answer:- Option-A

10:-The Eyes of Sannipatha patients will be in 

A:-Black colour
B:-Yellow colour 
C:-Red colour
D:-Mixture of Yellow and Red 

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email