MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 6

1:-The uniting stage of soul with the seevathma is called 

A:-Paramathma
B:-Veeduperu 
C:-Sathasivam 
D:-Pathi

Correct Answer:- Option-B 

2:-Origin of birth from sweat ?

A:-Andajam 
B:-Uthpeejam
C:-Suvethajam 
D:-Sarayujam

Correct Answer:- Option-C

3:-In Attanga Yogam Prathiyagram means 

A:-Controlling of Self
B:-Controlling the senses 
C:-Good Conduct
D:-Good deeds

Correct Answer:- Option-B

4:-Elbow Joint belongs to which type of Synovial Joint ?

A:-Gliding Joint 
B:-Pivot Joint 
C:-Hinge Joint 
D:-Socket Joint

Correct Answer:- Option-C

5:-Which of the following tastes purifies milk ?

A:-Sweet 
B:-Bitter 
C:-Salt 
D:-Sour

Correct Answer:- Option-B

6:-Action of which Vayu helps for the Expulsion of Fetus ?

A:-Abanan 
B:-Pranan 
C:-Viyanan 
D:-Uthanan

Correct Answer:- Option-A

7:-During deep breathing Diaphragam moves to 

A:-Fourth Rib
B:-Eighth Rib 
C:-Seventh Rib 
D:-Sixth Rib

Correct Answer:- Option-C

8:-The amount of Blood Pressure in Aorta (Kandarai) 

A:-120-180 mm of Hg/sec
B:-150-240 mm of Hg/sec 
C:-120-80 mm of Hg/sec 
D:-150-200 mm of Hg/sec 

Correct Answer:- Option-B

9:-Use of Atrophine 

A:-Cures Eye Disease
B:-Constriction of Pupil 
C:-Dilatation of Pupil 
D:-Cures cataract

Correct Answer:- Option-C

10:-Which one is the most suitable Dietary gum for Diabetic Patients ?

A:-Gum Tragacanth 
B:-Gum Arabic
C:-Gum Vellai Kunrikam 
D:-Gum Karuvelam 

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email