MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 5

1:-In which disease the patient sleeps while standing similar to that of peacock's sleep ?

A:-Kumba Manjal Noi 
B:-Peru Manja Noi
C:-Oodhu Manjal Noi 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

2:-How many types of Soolai diseases can be cured ?

A:-6
B:-8
C:-15
D:-9

Correct Answer:- Option-D

3:-In which type of Kudal Pidippu Noi the pain will start in the lower abdomen and spread upward ?

A:-Attilam
B:-Pirathi Attilam 
C:-Pirathi Thuni 
D:-Thuni

Correct Answer:- Option-C

4:-In which type of Fits, the Pupil reflex to light is present ?

A:-Kakkai Vallippu (Epileptic Fits) 
B:-Soothigaa (Hysteric Fits)
C:-Amarakanda Vallippu 
D:-Kumarakanda Vallippu 

Correct Answer:- Option-B

5:-How many number of Varmam are present from neck to umbilicus ?

A:-9
B:-25
C:-15
D:-45

Correct Answer:- Option-D

6:-Which type of Kirigai has the habit of brushing the teeth always ?

A:-Kumbidu Kirigai 
B:-Jala Kirigai
C:-Mohini Kirigai 
D:-Kalleri Kirigai

Correct Answer:- Option-A 

7:-Which Asana cures Peru Noi ?

A:-Sirasasanam
B:-Sarvangasanam 
C:-Garudasanam 
D:-Machchasanam

Correct Answer:- Option-B 

8:-Types of Thimiram

A:-5
B:-12
C:-6
D:-7

Correct Answer:- Option-C

9:-Which type of Eye disease is cured by Swarnathi Urundai ?

A:-Padalam 
B:-Kasam
C:-Kumudam 
D:-Sukkiran

Correct Answer:- Option-D

10:-Nathai Legium is used in the treatment of 

A:-Pavuthiram
B:-Kalladaippu 
C:-Kattigal
D:-Bleeding Piles

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog