MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 4

1:-For removal of intestinal worms, Colomel Oil (Poora Ennai) is taken along with 

A:-Embelia Ribes
B:-Carum copticum
C:-Syzygium Aromaticum 
D:-Electaria cardamomum 

Correct Answer:- Option-A

2:-Mention the type of Pudam for Nathai Chippi Parpam 

A:-Kadai Pudam
B:-Varaga Pudam 
C:-Kukkuda Pudam 
D:-Gana Pudam

Correct Answer:- Option-D

3:-Where should the Leech be placed for the control of Whooping Cough in children ?

A:-Thigh 
B:-Anus
C:-Site of Liver
D:-Middle of the back

Correct Answer:- Option-D

4:-Which oil is effective for Lepromatic Ulcer ?

A:-Thaalaga Ennai 
B:-Manosilai Ennai 
C:-Poora Ennai
D:-Kanthaga Ennai 

Correct Answer:- Option-B

5:-Meenakshi Maindhan is the another name of 

A:-Pooram
B:-Rasam 
C:-Veeram
D:-Kanthagam

Correct Answer:- Option-C 

6:-Element of Pooneeru ?

A:-Akayam 
B:-Appu
C:-Theyu 
D:-Vaayu

Correct Answer:- Option-A

7:-Common origin for Pulmonary Embolism ?

A:-Left Ventricle
B:-Veins of Lower legs 
C:-Trauma to bones
D:-Trauma to soft tissue 

Correct Answer:- Option-B

8:-Which one is a form of coordinated and Internally Programmed cell death ?

A:-Dry Gangrene 
B:-Wet Gangrene 
C:-Necrosis
D:-Apoptosis

Correct Answer:- Option-D 

9:-Chancroid is caused by

A:-Haemophilus Ducreyi 
B:-Haemophilus Influenza 
C:-Treponema Pallidam 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

10:-Which is the first forming antibody following Infection ?

A:-Ig G
B:-Ig E
C:-Ig M
D:-Ig A

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email