MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 3

1:-Which of the following Siddhars are not belongs to Avaithigar ?

A:-Ulahayathar 
B:-Bowthar
C:-Sangiyar 
D:-Samanar

Correct Answer:- Option-C 

2:-Saltiness is a combination of

A:-Prithvi and Theyu 
B:-Prithvi and Vayu 
C:-Vayu and Akayam 
D:-Appu and Theyu

Correct Answer:- Option-D

3:-Dhanvantri Samathi (shrine) located at 

A:-Thiruvarur
B:-Kancheepuram
C:-Vaitheeswaran Koil 
D:-Vridhachalam

Correct Answer:- Option-C 

4:-Location of the Viyanan ?

A:-Lung 
B:-Heart
C:-Rectum 
D:-Abdomen

Correct Answer:- Option-B

5:-Which type of Kanmam is destroyed by Gnanathee ?

A:-Piraptham 
B:-Akamiyam
C:-Piraratham 
D:-Sanjitham

Correct Answer:- Option-D

6:-Keto Acidosis is commonly observed in 

A:-Diabetes Mellitus
B:-Hyper Tension 
C:-Jaundice
D:-Anemia

Correct Answer:- Option-A

7:-Which carcinoma elevates the level of Enzyme Acid phosphatase in Serum ?

A:-Ovarian Carcinoma 
B:-Prostatic Carcinoma 
C:-Rectal Carcinoma 
D:-Lung Carcinoma

Correct Answer:- Option-B

8:-How many pairs of Spinal Nerves arise from the Spinal Cord ?

A:-31 Pairs 
B:-33 Pairs 
C:-34 Pairs 
D:-30 Pairs

Correct Answer:- Option-A

9:-Sound Waves in ear are collected by 

A:-Pinna
B:-Malleus 
C:-Incus 
D:-Stapes

Correct Answer:- Option-A 

10:-Largest Bone of the Foot

A:-Calcaneum 
B:-Talus
C:-Navicular 
D:-Cuboid

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email