MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 2

1:-Which Legium is prepared by root as a primary source ?

A:-Kandangkattari (solanum suratense) Legium 
B:-Kesari Legium
C:-Vilvathy (Aegle marmeoles) Legium
D:-Thettran (Strychnos Potatorum) Legium 

Correct Answer:- Option-C

2:-Botanical name of Sivanar Vembu 

A:-Myristica fragrans
B:-Tinospora cordifolia 
C:-Nigella Sativa
D:-Indigofera Aspalathoides 

Correct Answer:- Option-D

3:-The another name of Arasu (Ficus Religiosa)

A:-Atti 
B:-Muni
C:-Vasanthi
D:-Thirumaram

Correct Answer:- Option-D

4:-Which plant bark is used as cardiac tonic ?

A:-Asogu (Saraca Asoca) 
B:-Atti (Ficus recemosa)
C:-Murungai (Moringa Oleifera) 
D:-Maruthu (Terminalia Arjuna) 

Correct Answer:- Option-D

5:-Narumaruppu Mathil 

A:-Ingi (Gingiber Officinale)
B:-Adathodai (Justicia adatoda)
C:-Akkarakaram (Anacylus Pyrethrum) 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

6:-The Botonical name of Athimathuram ?

A:-Abrus precatorius 
B:-Phylanthus amarus 
C:-Glycyrrhiza glabra 
D:-Alpina galanga

Correct Answer:- Option-C

7:-Leaves of which plant makes Pavalam (coral) into Parpam ?

A:-Murungai (Moringa Oleifera) 
B:-Illandai (Ziziphus mauritiania) 
C:-Adathodai (Justicia adatoda) 
D:-Aavarai (Cassia auriculata) 

Correct Answer:- Option-B

8:-Which taste is absent in Kadukkai ?

A:-Sweet 
B:-Bitter 
C:-Salt
D:-Pungent

Correct Answer:- Option-C 

9:-Thippili Karpam Cures

A:-Fungal 
B:-Eczema 
C:-Psoriasis 
D:-Scabies

Correct Answer:- Option-A

10:-Which form of kapha helps the heart in Pumping ?

A:-Avalampakam 
B:-Kilethagam
C:-Bothakam 
D:-Tharpagam

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email