MCQs on Indian Systems of Medicine (Siddha) - 1

1:-Which fruit improves both spermatogenesis and Haematogenesis ?

A:-Custard Apple 
B:-Guava
C:-Grapes
D:-Date Fruit

Correct Answer:- Option-C

2:-Name the Paste which is used for Oleation with Cow's ghee 

A:-Sapindus Laurifolia
B:-Emetic nut
C:-Acacia Sinuata 
D:-Green gram

Correct Answer:- Option-D

3:-Which is Suitable Beverage for obese person ?

A:-Mutton soup
B:-Medicated Alcohol
C:-Honey mixed with water
D:-Milk

Correct Answer:- Option-C

4:-Which type of vessel cures Dimness of vision when the drinking water is boiled in it ?

A:-Silver Vessel 
B:-Iron Vessel
C:-Copper Vessel
D:-Panchaloga Vessel 

Correct Answer:- Option-C

5:-Infanticide Act 

A:-IPC - 302
B:-IPC - 32
C:-IPC - 312
D:-IPC - 202

Correct Answer:- Option-A

6:-Mention the number of voltages which will cause Ventricular Fibrillation when passed ?

A:-200 Volts 
B:-210 Volts 
C:-230 Volts 
D:-220 Volts

Correct Answer:- Option-C

7:-Ekanda Thailam is used in the treatment of 

A:-Scorpion sting
B:-Beetle sting 
C:-Wasp sting
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

8:-Which is used as an antiode for the toxic effects of Hen's egg ?

A:-Thulasi 
B:-Radish 
C:-Avuri
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

9:-Mention the number of fevers which originated from secondary sources 

A:-52
B:-12
C:-16
D:-42

Correct Answer:- Option-B

10:-Mention the type of Peruvayiru disease in which the urine will be similar to that of Cow's Urine ?

A:-Maa peruvayiru 
B:-Sool peruvayiru
C:-Gunma peruvayiru 
D:-Toxic peruvayiru

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog