MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 10

1:-Which among the following is NOT a font type in ISM?

A:-Open Type Fonts 
B:-True Type Fonts 
C:-ISFOC Fonts
D:-Garamond

Correct Answer:- Option-D

2:-PNG file format is ?

A:-Photoshop Network Graphics 
B:-Printer Network Group
C:-Portable Network Graphics 
D:-Portable New Graphics 

Correct Answer:- Option-C

3:-An example for Meta file format is ?

A:-Encapsulated Picture script 
B:-Encapsulated Poscript
C:-Editable Picture Script 
D:-A text style

Correct Answer:- Option-B

4:-Dot matrix is which type of printer?

A:-non-impact printer 
B:-impact printer
C:-disk
D:-storage devices 

Correct Answer:- Option-B

5:-EEPROM stands for?

A:-Electrically Erasable Programmable Read Only Memory 
B:-Easily Erasable Programmable Read Only Memory
C:-Erasable Programmable Read Only Memory 
D:-External Read Only Memory

Correct Answer:- Option-A

6:-Microprocessor is based on ?

A:-Vaccum tubes 
B:-Transistors
C:-Integrated circuits 
D:-Memory

Correct Answer:- Option-C

7:-In MS word-2007 Print layout button is under the group?

A:-Document view 
B:-Page layout
C:-Page setup
D:-Page Background 

Correct Answer:- Option-A

8:-In MS word-2007 proofing group is under the tab?

A:-Comments 
B:-Changes 
C:-Review
D:-References

Correct Answer:- Option-C

9:-The speed of data transmission is much higher in network?

A:-MAN
B:-LAN
C:-CAN
D:-WAN

Correct Answer:- Option-B

10:-Which of the following is a reference tool for understanding data communications between any two networked system.

A:-LAN
B:-TCP
C:-WAN
D:-OSI

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog