MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 9

1:-The lets you select, size, skew and rotate objects

A:-Pick Tool 
B:-Shape Tool 
C:-Line Tool
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

2:-The default size for the design of complimentary card is 

A:-2.0 and 1.5
B:-2.0 and 2.0
C:-3.0 and 2.0
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

3:-Corel Draw is a based drawing application software

A:-Bitmap 
B:-Scalar 
C:-Vector
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

4:-What is the default paper size when you open Corel Draw?

A:-A4
B:-Letter
C:-Postcard 
D:-B2

Correct Answer:- Option-B

5:-What is the shortcut key to combine the selected objects in Corel Draw?

A:-F9 + CTRL 
B:-CTRL + L 
C:-F12
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

6:-Which of the following tools is used for cropping object?

A:-Pick Tool 
B:-Shape Tool 
C:-Zoom Tool 
D:-Knife Tool

Correct Answer:- Option-D

7:-How many paper orientations are there in Corel Draw?

A:-2
B:-4
C:-5
D:-3

Correct Answer:- Option-A

8:-In Corel Draw, Spirals expand evenly so that the distance between each revolution is equal

A:-Symmetrical 
B:-Simple
C:-Complex 
D:-Mini

Correct Answer:- Option-A

9:-Working with lets you print more than one page of a document on each sheet of paper

A:-Layout
B:-Simple Layout
C:-Imposition Layout 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

10:-When A2 Size paper is divided equally from the centre, which size will you obtain?

A:-A4
B:-A5
C:-B3
D:-A3

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email