MCQs on Desktop Publishing (DTP) - 8

1:-Technology that enables you to convert images to editable and searchable data is?

A:-EPS 
B:-MICR 
C:-OCR
D:-OMR

Correct Answer:- Option-C

2:-For scanning a Photograph which of the unit is used in respect of resolution?

A:-LPI
B:-DPI
C:-PPM 
D:-CMYK

Correct Answer:- Option-B

3:-To unlink a text box in Quark Xpress ?

A:-choose Page/Unlink
B:-click on the linking arrow with the Unlinking tool 
C:-double click on the linking arrow
D:-double click with the Unlinking tool 

Correct Answer:- Option-B

4:-ISO or International standard paper size is also known as ?

A:-Conventional 
B:-Imperial
C:-A series 
D:-Metric

Correct Answer:- Option-D

5:-In Quark, The leading arrows in the Measurements palette are active when?

A:-Text is selected
B:-No text is selected
C:-An absolute value is entered in the leading field 
D:-A picture box is active

Correct Answer:- Option-C

6:-CTP in Printing process means ?

A:-Computer to Printer
B:-Computer Text Printing 
C:-Computer to Plate
D:-Common Type Printers 

Correct Answer:- Option-C

7:-Which among the following is a Layout type Name for a new Quark project?

A:-Page 
B:-Poster 
C:-Banner
D:-Interactive

Correct Answer:- Option-D

8:-The Keyboard command for paragraph Forced alignment in Quark is?

A:-Ctrl + Shift + J 
B:-Shift + J
C:-Ctrl + ALT + Shift + J
D:-Ctrl + F

Correct Answer:- Option-C

9:-The output quality of a printer is measured by ?

A:-Pages per minute 
B:-Dot per inch
C:-Pixel per inch
D:-Character per line 

Correct Answer:- Option-B

10:-In the following which one is not a type of printing style?

A:-Collate
B:-Un collate 
C:-Reverse 
D:-Double

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email