MCQs on Industrial Training (Fitting) - 9

1:-A depression formed at the end of the weld is called?

A:-Pinehole
B:-Blowhole
C:-Crater
D:-Crack

Correct Answer:- Option-C

2:-In which of the following Anode materials are insoluble?

A:-Nickel
B:-Chromium
C:-Copper
D:-Zinc

Correct Answer:- Option-B

3:-Percentage of carbon in mild steel?

A:-0.1 to 0.3%
B:-0.15 to 0.25%
C:-0.1 to 0.5%
D:-1 to 4 %

Correct Answer:- Option-A

4:-The temperature at which the structure of steel completely changes to Austenite is called?

A:-Lower critical temperature
B:-Upper critical temperature
C:-Preheat
D:-Soaking time

Correct Answer:- Option-B

5:-Which one of the following is used for gas carburizing?

A:-Acetylene
B:-Hydrogen
C:-Methane
D:-Oxygen

Correct Answer:- Option-C

6:-Ball bearing are most widely used to all the bearings the width of the ball bearing is

A:-Equal to bore diameter
B:-Greater than bore diameter
C:-Smaller than bore diameter
D:-Equal or greater than bore diameter

Correct Answer:- Option-C

7:-The swage block is made of?

A:-Malleable castiron
B:-Aluminium
C:-Cast Steel
D:-Steel
A:-Pressure

Correct Answer:- Option-A

8:-In the pipe assembly the hemp packing is used?

A:-For easy engagement
B:-To fill the gap between threads
C:-To avoid leakage
D:-To get tight fitting

Correct Answer:- Option-C

9:-The circlip is the example for in which following type spring?

A:-Helical spring
B:-Wire spring
C:-Leaf spring
D:-Coil spring

Correct Answer:- Option-C

10:-Approximate hardness of HSS Milling?

A:-45 HRC
B:-52 HRC
C:-62 HRC
D:-75 HRC

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email