MCQs on Industrial Training (Fitting) - 6

1:-Tap washers are used for?

A:-Preventing vibration
B:-Locking the Nuts
C:-Self Locking
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

2:-The best example for Gravity Feed Lubrication is?

A:-Ring Lubricator
B:-Wick Feed Lubricator
C:-Grease Gun
D:-Pump Lubricator

Correct Answer:- Option-A

3:-The machine element which control the sequence of operation in Auto Turret Lathe is?

A:-Cam
B:-Gears
C:-Belt and Pulley
D:-Screw Rod

Correct Answer:- Option-A

4:-Main alloying element in high speed steel is?

A:-Chromium
B:-Vanadium
C:-Tungsten
D:-Nickle

Correct Answer:- Option-C

5:-Lathe mandrels can be termed as a?

A:-Jig
B:-Fixture
C:-Gauge
D:-Template

Correct Answer:- Option-B

6:-Which one of the following bearing is used for talking Heavy Axial Load?

A:-Trust Bearing
B:-Solid Bearing
C:-Journal Bearing
D:-Tapered Roller Bearing

Correct Answer:- Option-D

7:-Which of the following Pulley is used for obtaining different speed ratio of?

A:-Jocket Pulley
B:-Solid Pulley
C:-Split Pulley
D:-Stepped Pulley

Correct Answer:- Option-D

8:-Hooks Law is associated with?

A:- Elasticity
B:-Thermal Expansion
C:-Stress
D:-Force

Correct Answer:- Option-A

9:-Which one of the following key may be screwed to the shaft?

A:-Saddle
B:-Woodruff
C:-Taper
D:-Feather

Correct Answer:- Option-D

10:-The shaft ends are entre drilled for?

A:-Supporting jobs between centres
B:-Lubricating the dead centre
C:-Reducing the weight
D:-Assisting counter boring

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email