MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 3

1:-What is the term generally employed for a piece of pipe which is threaded on both ends and less than 12 incheslong?

A:-coupling
B:-nipple
C:-union
D:-plugs

Correct Answer:- Option-A

2:-Pipe wrench is used for pipes of diameter.....

A:-less than 15 mm
B:-more than 150 mm
C:-50 mm to 150 mm
D:-15 mm to 50 mm

Correct Answer:- Option-D

3:-If the globe valve begins to leak between the packing nut and valve steam .....

A:-gland nut to be replaced
B:-packing to be replaced
C:-valve steam to be replaced
D:-Bonnet to be replaced

Correct Answer:- Option-B

4:-the lower most level or surface of a sewer is known as .....

A:-invert
B:-bedding
C:-benching
D:-drain

Correct Answer:- Option-A

5:-What process is used to remove permanent hardness in water .....

A:-purification process
B:-coagulation process
C:-base exchange process
D:-sedimentation process

Correct Answer:- Option-C

6:-Dug wells are also known as .....

A:-draw wells
B:-tube wells
C:-driven wells
D:-artesian wells

Correct Answer:- Option-A

7:-What should be done to remove tapped air in centrifugal pump .....

A:-packing
B:-washing
C:-use booster pump
D:-priming

Correct Answer:- Option-D

8:-What is provided in elevated storage reservoir for circulation of air .....

A:-manhole
B:-ventilator
C:-float gauge
D:-over flow pipe

Correct Answer:- Option-B

9:-What type of bacteria treats waste in percolation area?

A:-fungi
B:-anaerobic
C:-aerobic
D:-lime

Correct Answer:- Option-C

10:-The cistern which is operated by a chain is called .....

A:-Ball type cistern
B:-Bell type cistern
C:-Pull type cistern
D:-Push type cistern

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email