MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 2

1:-The space between the teeth of a handsaw is called .....A:-Gullet

B:-Kert
C:-Flank
D:-Pitch

Correct Answer:- Option-A

2:-Which bond is commonly used for .....

A:-Stretcher bond
B:-Header bond
C:-Flemish bond
D:-English bond

Correct Answer:- Option-D

3:-The clearance angle of a drill is .....

A:-3° to 5°
B:-8° to 12°
C:-12° to 20°
D:-15° to 20°

Correct Answer:- Option-B

4:-What is usually the included angle of the conical point of a scriber .....

A:-15°
B:-30°
C:-60°
D:-90°

Correct Answer:- Option-A

5:-One pascal is equal to .....

A:-1 Newton/mm²
B:-1 Newton/m²
C:-1 Newton/cm²
D:-1 Newton/dm²

Correct Answer:- Option-B

6:-Ferrous metal is an alloy of .....

A:-iron and silicon
B:-carbon and silicon
C:-iron and carbon
D:-manganese and silicon

Correct Answer:- Option-C

7:-In which pipes are used in water providing plants .....

A:-C.I. Pipe
B:-G.I. Pipe
C:-A.C. Pipe
D:-S.W. Pipe

Correct Answer:- Option-A

8:-Cast iron is used for manufacturing machine beds because .....

A:-It is heavy in weight
B:-It can resist more compressive stress
C:-It is a cheaper metal
D:-It is a brittle metal

Correct Answer:- Option-B

9:-A device installed in a drainage system to prevent reverse flow is .....

A:-back water valve
B:-back flow preventer
C:-back siphonage
D:-back vent pipe

Correct Answer:- Option-A

10:-In metric micro meters what is the pitch of the spindle thread

A:-0.1 mm
B:-0.5 mm
C:-0.2 mm
D:-0.01 mm

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email