MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 4

1:-Hardness that cannot be removed by boiling the water is called

A:-difficult hardness
B:-stiff hardness
C:-permanent hardness
D:-tough hardness

Correct Answer:- Option-C

2:-Galvanized iron is coated with .....

A:-Copper
B:-Lead
C:-Zinc
D:-Tin

Correct Answer:- Option-C

3:-What you should be sure you have in plenty before considering buying a solar water heater

A:-abundant sunshine
B:-very hot water
C:-intermittent rain
D:-all of the above

Correct Answer:- Option-A

4:-There are two primary chemicals used to purify water namely .....

A:-iodine and chlorine
B:-sodium and chlorine
C:-chlorine and fluorine
D:-fluorine and iodine

Correct Answer:- Option-A

5:-Which material is used for joining C.I. Pipes?

A:-Lead and cement
B:-Lead and lead wool
C:-Zinc and lead wool
D:-Copper and hemp yarn

Correct Answer:- Option-B

6:-What is used at the junction of house sewer and municipal sewer?

A:-nahni trap
B:-P. trap
C:-Intercepting trap
D:-S. trap

Correct Answer:- Option-C

7:-What is used to overcome siphonic action

A:-anti siphonage pipe
B:-vent pipe
C:-coupler
D:-vent cowl

Correct Answer:- Option-A

8:-What happens if cast iron pipes are coated with cool tar

A:-loose strength
B:-prevent corrosion
C:-dos not sag
D:-dos not fig

Correct Answer:- Option-B

9:-Which component in gully trap is used to prevent gases from entering waste line

A:-air seal
B:-C.I. cover
C:-water seal
D:-C.I. grating

Correct Answer:- Option-C

10:-Which accessories is used to change the direction flow in the pipe .....

A:-water meter
B:-pipe
C:-cocks
D:-fittings

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email