MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 5


1:-The pipe fitting used to connect a service pipe to a water main is called as .....

A:-adjusting nut
B:-ferrule
C:-coupling
D:-air valve

Correct Answer:- Option-B

2:-In septic tank the ventilation pipe usually provided is of .....

A:-100 mm dia
B:-150 mm dia
C:-75 mm dia
D:-50 mm dia

Correct Answer:- Option-C

3:-Flogging is the method of generating a mist for the application of .....

A:-spray
B:-soak
C:-sanitizers
D:-filtering

Correct Answer:- Option-C

4:-Gate valve is one of the most common valves used in the main supply lines to the .....

A:-ventilating line
B:-water supply system
C:-back flow system
D:-drainage system

Correct Answer:- Option-B

5:-Air lift pump is installed to draw more water from the deep well the pump is operated by .....

A:-secondary electrical sources
B:-acute air
C:-compressed air
D:-primary electrical sources

Correct Answer:- Option-C

6:-White metal is an alloy of

A:-copper, lead, tin and antimony
B:-copper, zinc and tin
C:-copper, zinc, tin and Antimony
D:-copper and tin

Correct Answer:- Option-C

7:-Dresser coupling and Victaulic joint basically are .....

A:-back push joint
B:-chemical joint
C:-mechanical joint
D:-adhesive joint

Correct Answer:- Option-C

8:-Which one of the following alloys can resist salt water corrosion .....

A:-zinc alloy
B:-gun metal
C:-nickel chrome alloy
D:-brass

Correct Answer:- Option-A

9:-The system of water distribution which is suited to a city growing irregularly is .....

A:-grid iron system
B:-radial system
C:-ring system
D:-tree system

Correct Answer:- Option-D

10:-Which tool is used for heating while carrying out soldering .....

A:-torch lamp
B:-blow lamp
C:-holding lamp
D:-winding lamp

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email