MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 6

1:-Rubber ring joints can be provided in the pipe line to .....A:-water free seal

B:-water tight seal
C:-water peel seal
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-B

2:-What is the use of hand taps .....

A:-internal threads
B:-external threads
C:-internal gauge
D:-internal drilling

Correct Answer:- Option-A

3:-In an acetylene cylinder the acetylene is dissolved in .....

A:-carbon dioxide
B:-water
C:-acetone
D:-mercury

Correct Answer:- Option-C

4:-Which grade G I pipe is used for water supply.....

A:-yellow
B:-blue
C:-red
D:-brown

Correct Answer:- Option-B

5:-The angle of metric thread is .....

A:-60 digree
B:-55 digree
C:-90 digree
D:-47 digree

Correct Answer:- Option-A

6:-What are the diameter of A C pipes available in .....

A:-4 cm to 100 cm
B:-5 cm to 100 cm
C:-2 cm to 100 cm
D:-6 cm to 100 cm

Correct Answer:- Option-C

7:-Name the tool used to check internal pipe threads .....

A:-pipe taps
B:-ring gauge
C:-pipe plug threads
D:-pipe bush

Correct Answer:- Option-C

8:-When pressure test can be started in solvent welder PVC pipe line

A:-after 24 hours
B:-after 12 hours
C:-after 5 hours
D:-after 36 hours

Correct Answer:- Option-A

9:-Where are collar joints used .....

A:-smaller diameter C I pipe
B:-small diameter A C pipe
C:-small diameter S W pipe
D:-small diameter P V C pipe

Correct Answer:- Option-B

10:-Which is the place preferred to fix scour valve .....

A:-lowest point in pipe line
B:-higher point in pipe line
C:-straight line in pipe line
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email