MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 7

61:-Spindle of gate valve rotates without closing due to .....

A:-spindle thread badly worn-out
B:-spindle is bend
C:-gland nut loose
D:-defective packing

Correct Answer:- Option-A

2:-What is the size of manhole generally constructed within compound for house drainage .....

A:-90 x 70 cm
B:-90 x 80 cm
C:-90 x 60 cm
D:-90 x 90 cm

Correct Answer:- Option-B

3:-Name the valve is used to regulate the pressure in pipe line .....

A:-relief valve
B:-needle valve
C:-gate valve
D:-check valve

Correct Answer:- Option-A

4:-what is the size of frog in brick .....

A:-100 mm length x 40 mm width x 10 to 20 mm depth
B:-100 mm length x 30 mm width x 10 mm to 25 mm depth
C:-100 mm length x 50 mm width x 10 mm to 15 mm depth
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-A

5:-Cross cut chisel is used for .....

A:-chipping excess metal
B:-curved grooves
C:-key ways
D:-corner

Correct Answer:- Option-C

6:-Which types of pipes can be cut easily by pipe cutter .....

A:-S.W. pipe
B:-C.I. Pipe
C:-A.C. Pipe
D:-G.I. Pipe

Correct Answer:- Option-D

7:-Name the apparatus used for testing slump .....

A:-sand cone test
B:-Mud cone test
C:-Slump cone test
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C


8:-Which method of casting C.I. pipes gives good result .....

A:-sand casting
B:-mud casting
C:-centrifugal casting
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-C

9:-What is the range of S.W. pipes available in the market .....

A:-100 to 600 mm
B:-100 to 300 mm
C:-100 to 180 mm
D:-100 to 700 mm

Correct Answer:- Option-A

10:-Which side of mixing tap hot water line to be connected .....

A:-right side
B:-Left side
C:-Middle side
D:-Corner side

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email