MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 8

1:-How to prevent algae growth in O.H. tank?A:-copper sulphate

B:-aluminium sulphate
C:-lead powder
D:-bleaching powder

Correct Answer:- Option-A

2:-What is check the alignment and condition of inside the pipe .....

A:-smoke test
B:-mirror test
C:-air test
D:-hydraulic test

Correct Answer:- Option-B

3:-How many days curing is required for S.W. pipe joints .....

A:-7 days
B:-2 days
C:-5 days
D:-3 days

Correct Answer:- Option-A

4:-What is the size of flush pipe for low level flushing cistern

A:-32 mm
B:-40 mm
C:-25 mm
D:-50 mm

Correct Answer:- Option-B

5:-What causes the siphonic action in soil pipe .....

A:-leaked air
B:-foul air
C:-sucked air
D:-air diffuser

Correct Answer:- Option-C

6:-What instrument is used while conducting air test in pipe line .....

A:-manometer
B:-vinometer
C:-thermometer
D:-tint meter

Correct Answer:- Option-A

7:-State the size of ball used in ball test .....

A:-13 mm less than inside diameter of pipe
B:-12 mm less than inside diameter of pipe
C:-11 mm less than inside diameter of pipe
D:-10 mm less than inside diameter of pipe

Correct Answer:- Option-A

8:-What is the use of NAHNI trap .....

A:-to collect waste water from bath room
B:-to collect rain water
C:-to collect soil pipe from sewage
D:-to collect raw water from river

Correct Answer:- Option-A

9:-Why mono block pumps are more popular .....

A:-large in size
B:-small in size
C:-no valves
D:-no priming

Correct Answer:- Option-B

10:-How many pipes are there in a one pipe system .....

A:-one
B:-three
C:-four
D:-two

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email