MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 9

1:-What are the materials required for flanged joint .....A:-cement and hemp yarn

B:-screw and washer
C:-nut and bolt
D:-lead and tin

Correct Answer:- Option-C

2:-How much clearance from wall to be kept while laying G.I. pipe internally

A:-1.5 cm
B:-2.5 cm
C:-3.5 cm
D:-4.5 cm

Correct Answer:- Option-A

3:-What is the general fixing height of wash basin from floor level .....

A:-80 cm
B:-70 cm
C:-60 cm
D:-65 cm

Correct Answer:- Option-A

4:-What is height of fixing of automatic cistern for urinal .....

A:-1800 mm
B:-1900 mm
C:-1600 mm
D:-1500 mm

Correct Answer:- Option-B

5:-How many types of flushing cisterns are available based on operation .....

A:-5 types
B:-3 types
C:-4 types
D:-2 types

Correct Answer:- Option-D

6:-What is the size of waste coupling for kitchen sink

A:-32 mm
B:-50 mm
C:-38 mm
D:-40 mm

Correct Answer:- Option-B

7:-the brick or stone used in corner masonry of a wall is called .....

A:-king closer
B:-blank space
C:-quoin closer
D:-mortar

Correct Answer:- Option-C

8:-Which part ensures uniform pressure on the measuring faces in a micrometer .....

A:-ratchet stop
B:-thimble
C:-spindle
D:-barrel

Correct Answer:- Option-A

9:-What is plate with a short handle and is used mainly to hold mortar. What is this tool .....

A:-spade
B:-shovel
C:-hawk
D:-joint filler

Correct Answer:- Option-C

10:-Rust is formed from iron and which other element .....

A:-oxygen
B:-hydrogen
C:-nitrogen
D:-sulpher

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email