MCQs on Industrial Training (Plumbing) - 10

1:-In the context of water purification RO; stands for .....A:-reverse osmosis

B:-relative osmosis
C:-reduced osmosis
D:-refreshed osmosis

Correct Answer:- Option-A

2:-The use of asbestos cement is banned in some countries because .....

A:-it cannot be repaired easily
B:-it leads to health problems
C:-it is highly corrosive
D:-it is too costly

Correct Answer:- Option-B

3:-Metals possess physical and mechanical properties. Which one of the following is a physical property of metals?

A:-Tenacity
B:-Malleability
C:-Fusibility
D:-Ductility

Correct Answer:- Option-C

4:-Which one of the following is the resistance of a metal to elastic deformation .....

A:-stiffness
B:-toughness
C:-strength
D:-ductility

Correct Answer:- Option-A

5:-Displacement pumps are of two types .....

A:-reciprocating and ram
B:-reciprocating and rotary
C:-reciprocating and centrifugal
D:-reciprocating and jet

Correct Answer:- Option-B

6:-A portion of the plumbing system that receives discharges of soil and waste stacks within the building and conveys the same to the house sewer is .....

A:-main drain
B:-soil drain
C:-waste drain
D:-house drain

Correct Answer:- Option-D

7:-A plumbing fixture used for washing the middle private part of the body especially the Genitals is .....

A:-bidet
B:-ball faucet
C:-mini shower
D:-water house

Correct Answer:- Option-A

8:-What is boiling point of water in Fahrenheit (F) scale .....

A:-112°f
B:-212°f
C:-312°f
D:-100°f

Correct Answer:- Option-B

9:-Which test is applied in underground drains for soundness.....

A:-hydraulic test
B:-pneumatic test
C:-water test
D:-sound test

Correct Answer:- Option-C

10:-What are the two sub systems in your home plumbing .....

A:-incoming fresh water and outgoing waste water
B:-low pressure water and high pressure
C:-hot and cold water
D:-none of the above

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email