MCQs on Industrial Training (Fitting) - 1

1:-Two opposite sides are equal and parallel and four angles are right angles are called as .......?

A:-Trapezium
B:-Square
C:-Parallelogram
D:-Rectangle

Correct Answer:- Option-B

2:-The main title of the drawing is written in ..... style?

A:-Times new roman
B:-Arial
C:-Courier
D:-Gothic

Correct Answer:- Option-D


3:-The system of writing dimensional value over the dimensional line is called as .....?

A:-Parallel Dimensioning System
B:-Aligned System
C:-Chain Dimensioning System
D:-Unidirectional System

Correct Answer:- Option-B

4:-If actual length of 5 mm is drawn in drawing to a length 50 mm. What is the type of scale used?

A:-Reduced scale
B:-Multiple scale
C:-Enlarged scale
D:-Plain scale

Correct Answer:- Option-C

5:-What is the interior angle of a regular pentagon?

A:-120 degree
B:-60 degree
C:-72 degree
D:-108 degree

Correct Answer:- Option-D

6:-True shape of an inclined plane is shown in .....?

A:-Auxiliary view
B:-Front view
C:-Top view
D:-Side view

Correct Answer:- Option-A

7:-Lower critical temperature of high carbon steel while hardening is .....?

A:-960 degree
B:-900 degree
C:-723 degree
D:-560 degree

Correct Answer:- Option-C

8:-Which reamer is used for reaming internal metric morse tapered holes?

A:-Socket reamer with parallel shank
B:-Hand reamer with pilot
C:-Taper pin hand reamer
D:-Helical fluted reamer

Correct Answer:- Option-A

9:-Face of the pulley is make slightly convex in width. It is called .....?

A:-Flanck
B:-Crowning
C:-Effective diameter
D:-Rim

Correct Answer:- Option-B

10:-Which parameter is specific to design hydromotor?

A:-Maximum cylinder size
B:-Maximum oil saving method
C:-Maximum piston size
D:-Maximum operating pressure

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email