MCQs on Medical Documentation - 1

1:-Medical Audit is to assess the ______________ of medical records.

A:-Quantity
B:-Quality
C:-Efficiency
D:-Quantity & Quality

Correct Answer:- Option-B

2:-_______________ is known as key of medical records.

A:-Diagonosis index
B:-Address index
C:-Name Index
D:-Doctors name index

Correct Answer:- Option-C

3:-In ICD-'U' code is for ______________

A:-Not specified site
B:-Future expansion
C:-No sub site
D:-Unknown site

Correct Answer:- Option-B

4:-World health day is ____________
A:-7 th February
B:-7 th June
C:-7 th April
D:-7 th August

Correct Answer:- Option-C

5:-This part of the word is found following the stem and gives further information about the stem. It is ________.

A:-Prefix
B:-Root
C:-Suffix
D:-Combining vowel

Correct Answer:- Option-C

6:-Normally an adult has _______ of blood.

A:-3 to 4 litres
B:-5 to 6 litres
C:-6 to 7 litres
D:-4 to 5 litres

Correct Answer:- Option-B

7:-Write medical term of an accumulation of blood in the uterus.

A:-Hematometra
B:-Hematometry
C:-Hematomyelia
D:-Hematoma

Correct Answer:- Option-A

8:-Most occurring value in a series of data is known as ___________

A:-Mean
B:-Median
C:-Mode
D:-Standard deviation

Correct Answer:- Option-C

9:-Luoco means

A:-White
B:-Yellow
C:-Blue
D:-Red

Correct Answer:- Option-A

10:-A patient has only one case record into which all documents relating to past and present medical care are placed.

A:-In patient record
B:-Out patient record
C:-Comprehensive record
D:-Decentralized record

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email