MCQs on Optometry -3

1:-True about adenoviral conjunctivitis

A:-genome is a linear double stranded DNA
B:-incubation period of 3 weeks
C:-formation of true membrane
D:-ganciclovir only modality of treatment

Correct Answer:- Option-B

2:-All are branches of ophthalmic artery except

A:-central retinal artery
B:-anterior choroidal artery
C:-anteriorciliary artery
D:-short posterior ciliary artery

\Correct Answer:- Option-B

3:-Causes of decreased corneal sensation are all except

A:-herpes simplex keratitis
B:-acanthamoeba keratitis
C:-post keratoplasty
D:-acoustic neuroma

Correct Answer:- Option-C

4:-Unilateral mydriasis is seen in

A:-Adie's tonic pupil
B:-Argyl Robertson pupil
C:-Horner syndrome
D:-Pontine bleed

Correct Answer:- Option-A

5:-Thinnest part of retina is

A:-macula
B:-around optic disc
C:-equator
D:-oraserrata

Correct Answer:- Option-D

6:-Capacity of the orbit is

A:-15 cc
B:-18 cc
C:-30 cc
D:-45 cc

Correct Answer:- Option-C

7:-Refractive index of vitreous humour is

A:-1.42
B:-1.37
C:-1.39
D:-1.33


Correct Answer:- Option-D

8:-Which is not true for sympathetic ophthalmitis?

A:-never seen within a week of injury
B:-retrolental flare is an early sign
C:-non granulomatous panuveitis
D:-auto immune aetiology

Correct Answer:- Option-C

9:-Extra ocular muscles develops from

A:-neural crest
B:-neural ectoderm
C:-surface ectoderm
D:-mesoderm

Correct Answer:- Option-D

10:-Which of these developmental cataracts is not genetically inherited?

A:-zonular cataract
B:-cataractacoerulea
C:-cataratacentralispulverulenta
D:-coralliform cataract

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog