MCQs on Optometry -2

1:-All these conditions cause a salt and pepper fundus picture except

A:-rubella
B:-lebers congenital amaurosis
C:-cytomegalo virus
D:-syphilis

Correct Answer:- Option-C

2:-Depth perception in an infant develops by the age of

A:-3 months
B:-8 weeks
C:-12 months
D:-6 months

Correct Answer:- Option-D

3:-Which of this is a photo disruptive laser?

A:-Nd YAG laser
B:-frequency doubled Nd YAG laser
C:-diode laser
D:-argon laser

Correct Answer:- Option-A

4:-Rate of formation of aqueous humour is

A:-3.2 μ1/minute
B:-3.4 μ1/minute
C:-2.9 μ1/minute
D:-2.3 μ1/minute

Correct Answer:- Option-D

5:-The instrument generally used to measure intraocular pressure in a scarred cornea is

A:-Pulse air
B:-Airpuff
C:-Tonopen
D:-Perkins

Correct Answer:- Option-C

6:-Which of these anti glaucoma drugs are contra indicated in patients with sulpha allergy?

A:-bimatoprost
B:-brinzolamide
C:-timolol maleate
D:-travoprost

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of these bacteria can penetrate an intact corneal epithelium?

A:-listeriamonocytogenes
B:-Ecoli
C:-Klebsiella
D:-Pseudomonas

Correct Answer:- Option-A

8:-In contact lens users the most common cause of infection is

A:-Pneumococcus
B:-Streptococcus
C:-Pseudomonas
D:-Staphylococcus

Correct Answer:- Option-C

9:-All are true about arcussenilis except

A:-seen in elderly
B:-lipoid infiltration in corneal epithelium
C:-seen in the corneal stroma
D:-clear area between limbus and arcus

Correct Answer:- Option-B

10:-Most common type of corneal dystrophy is

A:-Meesman
B:-Microcystic
C:-Macular
D:-Granular

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email