MCQs on Periodontics - 1

1:-The 'stress shielding' phenomenon is

A:-lack of load on implant
B:-over load on implant
C:-stability of implant
D:-bone resorption

Correct Answer:- Option-A

2:-Collagen fibres around an implant is

A:-parallel and unattached
B:-oblique and unattached
C:-parallel and attached
D:-oblique and attached

Correct Answer:- Option-A

3:-Reliable indicator for identifying implant stability is

A:-periotest
B:-RFA
C:-periotron
D:-mobilometer

Correct Answer:- Option-B

4:-Minimum mesiodistal space required for a standard diameter implant is

A:-6mm
B:-7mm
C:-8mm
D:-9mm

Correct Answer:- Option-B

5:-According to Misch the posterior maxilla is of

A:-D1 and D2
B:-D2 and D3
C:-D3 and D4
D:-D2 and D4

Correct Answer:- Option-C

6:-Class A recall patients should be maintained by

A:-Specialist
B:-General dentist
C:-Alternatively by Specialist and dentist
D:-dentist and specialist together

Correct Answer:- Option-B

7:-Which of the following is considered as the gold standard of evidence

A:-Case control studies
B:-Cohort studies
C:-Randomised control trials
D:-systematic reviews and meta analysis

Correct Answer:- Option-D

8:-Required factor VIII levels for treatment in hemophilia patients is

A:-15-25%
B:-25-50%
C:-50-75%
D:-75-100%

Correct Answer:- Option-B

9:-FAST sign for cardiovascular accident include all except

A:-face
B:-arm
C:-speech
D:-tongue

Correct Answer:- Option-D

10:-PICO includes all except

A:-population
B:-intervention
C:-comparison
D:-organization

Correct Answer:- Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email