MCQs on Periodontics - 2

1:-Which of the following suture alleviates the wicking effect

A:-plain gut
B:-braided silk
C:-polyster braided
D:-poly glycolic braided

Correct Answer:- Option-A

2:-What anatomic structure is the medial wall of maxillary sinus

A:-alveolar process
B:-lateral wall of maxilla
C:-lateral wall of nasal cavity
D:-floor of orbit

Correct Answer:- Option-C

3:-Periocol contains

A:-tetracycline
B:-metronidazole
C:-chlorhexidine
D:-azithromycin

Correct Answer:-Option-C

4:-Piggy back fulcrum is a type of

A-intra oral finger rest
B:-extraoral finger rest
C:-pen grasp
D:-modified pen grasp

Correct Answer:- Option-A

5:-Evalusite is

A:-automated probing system
B:-chair side DNA probe
C:-Chair side membrane immune assay
D:-GCF measuring system

Correct Answer:- Option-C

6:-Anatomic crown in relation to thick gingival biotype is

A:-triangular
B:-oval
C:-square
D:-elliptical

Correct Answer:- Option-C

7:-Chair side kit for BANA test is

A:-perioscan
B:-perioscope
C:-periocheck
D:-periogard

Correct Answer:- Option-A

8:-The ultimate goal of periodontal therapy is achievement of

A:-reattachment
B:-repair
C:-new attachment
D:-epithelial adaptation

Correct Answer:- Option-C

9:-Father of oral hygiene

A:-Pierre fouchard
B:-Levi spear parmly
C:-G V Black
D:-Leuwan hook

Correct Answer:- Option-B

10:-Enamel Matrix protein is

A:-Osteogenic
B:-Osteoinductive
C:-Osteoconductive
D:-Osteoblastic

Correct Answer:-
Option-D
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email