MCQs on Periodontics - 9

1:_-percentage of cystal forms in calculus are

A:-Magnesium whitlockite-58%, hyroxyapatite-21%, octacalcium phosphate-12%, brushite-9%
B:-Hydroxyapatite-58%, octacalcium phosphate -21%, brushite-12%, magnesium whitlockite-9%
C:-Hydroxypatite-58%, magnesium whitlockite-21%; octacalcium phosphate-12%, brushite-9%
D:-Magnesium whitlockite-58%, octacalcium phosphate-21%, brushite-12%, hydroxyapatite-9%

Correct Answer:- Option-C

2:-The antibody level that has been reported to be reduced in smokers

A:-lgG1
B:-lgG2
C:-lgG3
D:-lgG4

Correct Answer:- Option-B

3:-Smokers have a risk of losing their teeth about

A:-360%
B:-75%
C:-120%
D:-90%

Correct Answer:-Option-A


4:-Highest incidence of leukemic gingival proliferation can be seen in

A:-Acute myelocytic leukemia
B:-Chronic lymphocytic leukemia
C:-Acute monocytic leukemia
D:-Chronic myelocytic leukemia

Correct Answer:- Option-C

5:-Stress induced immunosuppression increases the potential for destruction by periodontal pathogens by

A:-Decreased cortisol production
B:-Suppression of neutrophil activity
C:-Increased lgG production
D:-Increased phagocytosis

Correct Answer:- Option-B

6:-In which stage of gingival inflammation, junctional epithelium develops rete pegs

A:-Early lesion
B:-Initial lesion
C:-Advanced lesion
D:-Established lesion

Correct Answer:- Option-A

7:-Fibroblast show cytotoxic alterations in which stage of gingivitis

A:-Stage II
B:-Stage I
C:-Stage IV
D:-Stage III

Correct Answer:- Option-A

8:-A systemic disease which produce isolated patches of discolouration that vary from bluish-black to brown

A:-Albright's syndrome
B:-Peutz-Jegher's syndrome
C:-Addison's disease
D:-von Recklinghausen's disease

Correct Answer:- Option-C

9:-Soggy puffiness of gingiva which pits on pressure is seen in

A:-Acute gingivitis
B:-NUG
C:-Chronic gingivitis
D:-Drug induced gingival enlargement

Correct Answer:- Option-C

10:-Most commonest form of gingival enlargement is

A:-Drug induced
B:-Enlargement associated with systematic disease
C:-Neoplastic
D:-Inflammatory

Correct Answer:- Option-D

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email