MCQs on Periodontics - 7


1:-In which of the following true periodontal pocket formation cannot occur

A:-Chronic Periodontitis
B:-Localised Aggressive Periodontitis
C:-HIV associated Periodontitis
D:-Prepubertal periodontitis

Correct Answer:- Option-C

2:-A thin bluish line around the gingival margin is due to absorption of

A:-Silver
B:-Mercury
C:-Lead
D:-Copper

Correct Answer:- Option-C

3:-The brushing method advised for patients with Gingival Recession is

A:-Fones method
B:-Bass method
C:-Stillmans method
D:-Modified Bass method

Correct Answer:- Option-C

4:-Punched out lesions at the tip of the interdental papillae is characteristic of

A:-Acute herpetic Gingivostomatitis
B:-Acute Necrotising ulcerative Gingivitis
C:-Pericoronitis
D:-Erosive Lichen Planus

Correct Answer:- Option-B

5:-In pathogenesis of periodontal pocket formation the junctional epithelium detaches from the tooth surface when the relative volume of polymorphonuclear leukocytes goes above

A:-40%
B:-50%
C:-60%
D:-80%

Correct Answer:- Option-C

6:-The ideal surgical technique for treatment of inadequate width of attached gingiva

A:-Modified widman flap
B:-Apically Displaced flap
C:-Regular widman Flap
D:-Laterally Displaced Flap

Correct Answer:- Option-B

7:-Organism that have the ability to form intracellular apatite crystals

A:-Bacterionema and veillonella species
B:-Actinomycetem comitans
C:-Prevotella intermedia
D:-Streptococcus

Correct Answer:- Option-A

8:-Aberrant frenal attachment that is clinically significant is

A:-Gingival type
B:-Mucosal type
C:-Papillary types
D:-Papillary Penetrating type

Correct Answer:- Option-D

9:-Local drug delivery agent Arestin is

A:-Minocycline
B:-Tetracycline
C:-Doxycycline
D:-Penicillin

Correct Answer:- Option-A

10:-The predominant cell seen in Stage II Gingivitis

A:-Neutrophils
B:-Lymphocytes
C:-Plasma cells
D:-Mast cells
Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email