MCQs on Periodontics -8

1:-Chlorhexidine Gluconate is used as a mouthwash in concentration to

A:-0.2%
B:-2.0%
C:-0.5%
D:-2.5%

Correct Answer:- Option-A

2:-Interdental Cleansing Aids

A:-Are more efficient than tooth brushes
B:-Frequently result in gingival recession
C:-Are selected depending on the type of embrasure
D:-Require high manual dexterity

Correct Answer:- Option-C

3:-The cell in gingiva which is identified as tactile receptor

A:-Melancocyte
B:-Merkel cell
C:-Langerhans cell
D:-Keratinosome

Correct Answer:- Option-B

4:-The probability that an individual or a site will develop a particular condition or disease during follow up is

A:-Prevalence
B:-Risk
C:-Incidence
D:-Odds

Correct Answer:- Option-B

5:-Green complex bacteria among the following

A:-Fusobacterium nucleatum
B:-A actinomycetemcomitans serotype as
C:-Tannerella forsythia
D:-Streptococcus salivarius

Correct Answer:- Option-B

6:-In corncob formation Streptococcus adhere to

A:-Veillonella species
B:-Porphyromonas gingivalis
C:-Corynebacterium matruchotii
D:-Neisseria species

Correct Answer:- Option-C

7:-Experiemental gingivitis was intially described by

A:-P D Marsh
B:-Loe H
C:-Walter Loesche
D:-W D Miller

Correct Answer:- Option-B

8:-Pregnancy gingivitis is associated with

A:-Porphyromonas gingivalis
B:-Streptococcus mitis
C:-Actinomyces naeslundii
D:-Campylobacter rectus

Correct Answer:- Option-D

9:-Property of Porphyromonas gingivalis involved in evasion of host defence

A:-lgA and lgG degrading proteases
B:-Leukotoxin
C:-Heat sensitive surface protein
D:-Interleukin A

Correct Answer:- Option-A

10:-The decline of maximal calculus is referred as

A:-Heterogenous nucleation concept
B:-Reversal phenomenon
C:-Epitactic concept
D:-Critical precipitation phenomenon

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email