MCQs on Periodontics - 10

1:-Highly vascularised connective tissue with foci of chronic inflammatory cells is seen in which drug inducedgingival enlargement

A:-Phenytoin
B:-Cyclosporin
C:-Nifedipine
D:-Valproate

Correct Answer:- Option-B

2:-Which of the benign tumors of gingiva has more incidence

A:-Fibroma
B:-Carcinoma
C:-Papilloma
D:-Giant cell tumor

Correct Answer:- Option-A

3:-Stages in the progression of NUG was described by

A:-Pindborg
B:-Mc Carthy
C:-Plaut & Vincent
D:-Listgarten

Correct Answer:- Option-A

4:-Zone 3 in electron microscopy of NUG correspond to

A:-Neutrophil rich zone
B:-Bacterial zone
C:-Necrotic zone
D:-Zone of spirochetal infiltration

Correct Answer:- Option-C

5:-Most commonest mucocutaneous disease manifesting as desquamative gingivitis

A:-Pemphigus vulgaris
B:-Linear lgA disease
C:-Erosive lichen planus
D:-Lupus erythematosus

Correct Answer:- Option-C

6:-In periodontal pocket, zone of attachment of junctional epithelium to the tooth is reduced to

A:-500 μm
B:-More than 200 μm
C:-300 μm
D:-Less than 100 μm

Correct Answer:- Option-D

7:-The distance from the attached plaque to the bone is never more than

A:-2.7 mm
B:-0.5 mm
C:-1.97 mm
D:-2 mm

Correct Answer:- Option-A

8:-Which inflammatory marker is increased in periodontitis which may act as intermediary step in pathway from periodontal infection to cardiovascular disease

A:-MMP
B:-PG
C:-CRP
D:-PAMP

Correct Answer:- Option-C

9:-Presence or worsening of periodontal disease during pregnancy is associated with increased risk of preeclampsia about

A:-2-2.5 fold
B:-7 fold
C:-10 fold
D:-5 fold

Correct Answer:- Option-A

10:-Which drug can be given for reducing AGE production

A:-Penicillin
B:-Tetracycline
C:-Cephalosporin
D:-Macrolide

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email