MCQs on Rehabilitation Therapy - 2

1:-Mallet Finger is

A:-Flexed MP Joint
B:-Flexed PIP Joint
C:-Flexed DIP Joint
D:-Extended MP Joint

Correct Answer:- Option-C

2:-Knuckle bender splint is indicated in

A:-Wrist drop deformity
B:-Foot drop deformity
C:-Claw hand deformity
D:-Intrinsic plus hand deformity

Correct Answer:- Option-C

3:-Frejka Pillow is indicated in

A:-Congenital dislocation of hip
B:-Anterior dislocation of shoulder
C:-Subluxated knee
D:-Cervical spondylosis

Correct Answer:- Option-A

4:-In Myo-Electric Prosthesis surface electrode is placed in

A:-Prosthetic joint
B:-Terminal device
C:-Socket
D:-Cable

Correct Answer:- Option-C

5:-Krukenberg amutation is

A:-Partial foot amputation
B:-Forearm amputation
C:-Partial hand amputation
D:-Transtibial amputation

Correct Answer:- Option-B

6:-The site for commonest limb amputation is

A:-Above elbow
B:-Below elbow
C:-Below knee
D:-Above knee

Correct Answer:- Option-C

7:-Dorrance Hook is

A:-Voluntary opening hand prosthesis
B:-Voluntary closing hand prosthesis
C:-Battery operated closing hand prosthesis
D:-Battery operated opening hand prosthesis

Correct Answer:- Option-B

8:-Cerebral palsy is

A:-Lower motor neurone lesion
B:-Upper motor neurone lesion
C:-Acute inflammatory demyelinating polyneuropathy
D:-Autoimmune disease

Correct Answer:- Option-B

9:-Poliomyelitis is

A:-Acute inflammatory polyradiculopathy
B:-Upper motor neurone disease
C:-Lower motor neurone disease
D:-Autoimmune disease

Correct Answer:- Option-C

10:-Angle in Scoliotic Curve is best measured by

A:-Perkin's line
B:-Hilgenriener's line
C:-Cobb's angle
D:-Shenton's line

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email