MCQs on Rehabilitation Therapy - 1

1:-Denis Brown Splint is indicated in

A:-Calcaneal Spur
B:-Hallux Valgus
C:-Hammer Toe
D:-Talipes

Correct Answer:- Option-D

2:-Syme's Prosthes is

A:-a suction socket prosthesis
B:-a transfemoral prosthesis
C:-a hemipelvectomy prosthesis
D:-a below knee prosthesis

Correct Answer:- Option-D

3:-Chopart's amputation is

A:-Forearm amputation
B:-Translumbar amputation
C:-Partial hand amputation
D:-Partial foot amputation

Correct Answer:- Option-D

4:-Forequarter amputation is

A:-Above the level of elbow joint
B:-Above the level of shoulder joint
C:-Just below the level of shoulder joint
D:-Just below the level of elbow joint

Correct Answer:- Option-B

5:-Whip during stance phase is

A:-Sudden abrupt rotation of prosthetic foot
B:-Sudden locking of prosthetic foot
C:-Uneven rise of hip on amputee gait
D:-Abducted gait of amputee limb

Correct Answer:- Option-A

6:-Risser's sign is to be seen while prescribing

A:-Chairback Brace
B:-Milwaukee Brace
C:-SOMI Brace
D:-Thomas Brace

Correct Answer:- Option-B

7:-Energy expenditure in BK amputee compared to AK Amputee is always

A:-greater
B:-lesser
C:-depends on length of the stump
D:-equal

Correct Answer:- Option-B

8:-Suction Socket Prosthesis may be given in

A:-Above elbow prosthesis
B:-Below elbow prosthesis
C:-Above knee prosthesis
D:-Below knee prosthesis

Correct Answer:- Option-C

9:-Reciprocating Gait Orthosis is a

A:-Hip knee guided orthosis
B:-Hip guided orthosis
C:-Hip knee ankle guided orthosis
D:-Hip ankle guided orthosis

Correct Answer:- Option-B

10:-The Medial wall of Quadrilateral Socket is

A:-Straight
B:-Inclined
C:-Triangular
D:-Oval

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email