MCQs on Rehabilitation Therapy - 3

1:-Genu recurvatum may get relief with

A:-UCBL
B:-Arch support
C:-Crooked and elongated heel
D:-Swedish knee cage

Correct Answer:- Option-D

2:-Solid AFo is indicated in

A:-Mediolateral stability of foot
B:-Severe ankle clonus
C:-Flail foot
D:-Flat foot

Correct Answer:- Option-B

3:-Othotic knee joint for Genu Recurvatum is

A:-Dial lock
B:-Bail lock
C:-Drop lock
D:-Offset joint

Correct Answer:- Option-D

4:-Reciprocal gait orthoses may be indicated in patient with

A:-Quadriplegia
B:-Paraplegia
C:-Hemiplegia
D:-Bilateral foot drop

Correct Answer:- Option-B

5:-Klenzack joint is

A:-Planter flexion assist
B:-Dorsi flexion assist
C:-Hydraulic joint
D:-Pneumatic joint

Correct Answer:- Option-B

6:-Charlston Bending Brace is indicated in

A:-Scoliotic spine in children
B:-Kyphotic spine in children
C:-Kyphoscoliotic spine in children
D:-Paralytic spine in children

Correct Answer:- Option-A

7:-Meralgia paresthetica is involvement of

A:-Obturator nerve
B:-Lateral cutaneous nerve of thigh
C:-Femoral nerve
D:-Lateral popliteal nerve

Correct Answer:- Option-B

8:-An example of three post collar is

A:-SOMI Brace
B:-Milwaukee Brace
C:-Taylor's Brace
D:-Thomas Brace

Correct Answer:- Option-A

9:-Chairback Orthosis

A:-Lumbosacral Flexion Extension Control Orthosis
B:-Thoracolumbosacral Flexion Extension Control Orthosis
C:-Lumbosacral Flexion Control Orthosis
D:-Thoracolumbosacral Flexion Extension Lateral Control Orthosis

Correct Answer:- Option-A

10:-Knight Taylor's Brace is

A:-Knee Orthosis
B:-Hand Orthosis
C:-Spinal Orthosis
D:-Foot Orthosis

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email