MCQs on Rehabilitation Therapy - 4

1:-A kyphosis is best treated by

A:-Boston Brace
B:-Milwaukee Brace
C:-Jewett Brace
D:-Chairback Brace

Correct Answer:- Option-C

2:-Milwaukee Brace is

A:-Knee Orthosis
B:-Ankle Foot Orthosis
C:-Spinal Orthosis
D:-Wrist Hand Orthosis

Correct Answer:- Option-C

3:-In Floor Reaction Orthosis, the footplate of AFO is

A:-Set in Slight Planterflexion
B:-Set in Slight Dorsiflexion
C:-Set in Slight Eversion
D:-Set in Slight Inversion

Correct Answer:- Option-A

4:-Knee joint is a

A:-Syndesmosis
B:-Fibrous joint
C:-Synovial joint
D:-Cartilaginous joint

Correct Answer:- Option-C

5:-Toe Raising device is indicated in

A:-Hallux Valgus
B:-Morton's Metatarsalgia
C:-Foot Drop
D:-Talipes Equinus

Correct Answer:- Option-C

6:-Phantom pain is observed following

A:-Clostridium botulinum injection
B:-Amputation
C:-Phenol block
D:-Tenotomy procedure

Correct Answer:- Option-B

7:-Translumbar Amputee needs

A:-Stubbies
B:-Computer processed knee joints
C:-Energy storing prosthetic foot
D:-Colostomy + Distal sigmoid colon for urinary diversion

Correct Answer:- Option-D

8:-Stubbies are indicated in

A:-Bilaterial Above Elbow Amputation
B:-Bilaterial Below Elbow Amputation
C:-Bilaterial Below Knee Amputation
D:-Bilaterial Above Knee Amputation

Correct Answer:- Option-D

9:-Siris Silver Ring is indicated in

A:-Mallet Finger
B:-Boutonniere's deformity
C:-Trigger Finger
D:-Z deformity of Thumb

Correct Answer:- Option-B

10:-Boutonnier's deformity may be seen in

A:-Ankylosing Spondylitis
B:-Psoriatic Arthritis
C:-Rheumatoid Arthritis
D:-Scleroderma

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email