MCQs on Rehabilitation Therapy - 5

1:-PTB Prosthesis is indicated in

A:-Above knee amputation
B:-Below knee amputation
C:-Above elbow amputation
D:-Below elbow amputation

Correct Answer:- Option-B

2:-Muenster Prosthesis

A:-Below knee amputation
B:-Above knee amputation
C:-Above elbow amputation
D:-Below elbow amputation

Correct Answer:- Option-D

3:-Above knee prosthesis has a

A:-Oval socket
B:-Hexagonal socket
C:-Triangular socket
D:-Quadrilateral socket

Correct Answer:- Option-D

4:-Craig Scott Orthosis is fitted with

A:-Offset knee joint
B:-Drop lock knee joint
C:-Klenzack joint
D:-Bail lock

Correct Answer:- Option-D

5:-Metatarsal bar is fitted in

A:-Opponens splint
B:-Knucle bender splint
C:-Shoe modifications
D:-Lumbosacral coarset

Correct Answer:- Option-C

6:-SACH Foot is

A:-Energy storing foot
B:-Modification in foot orthosis
C:-Prosthetic foot with ankle joint
D:-Prosthetic foot without ankle joint

Correct Answer:- Option-D

7:-Boston Brace is

A:-Knee Orthosis
B:-Under Arm Orthosis
C:-Lumbosacral Orthosis
D:-Cervical Orthosis

Correct Answer:- Option-B

8:-Minerva Orthosis

A:-encircles the forehead
B:-encircles the shoulders
C:-encircles the cervical region
D:-encircles the occipitoparietal area of skull

Correct Answer:- Option-A

9:-Parpodium is useful for children suffering from

A:-Spina Bifida with Paraplegia
B:-Traumatic Paraplegia
C:-Traumatic Quadriplegia
D:-Cerebral Palsy

Correct Answer:- Option-A

10:-Trilateral Orthosis is suited in

A:-Legg-Calve-Perthes disease
B:-Congenital dislocation of hip
C:-Genu Valgum following ricket
D:-Genu Varum following ricket

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email