MCQs on Rehabilitation Therapy - 6

1:-Swivel Orthosis is indicated in

A:-Bilateral congenital dislocation of hip joint
B:-Spina bifida with paraplegia
C:-Residual polio with paraplegia
D:-Bilateral perthes disease

Correct Answer:- Option-B

2:-An Airplane splint is

A:-Hip Orthosis
B:-Wrist Orthosis
C:-Shoulder Orthosis
D:-Elbow Orthosis

Correct Answer:- Option-C

3:-Which Spinal Brace is useful in Scoliosis?

A:-Milwaukee Brace
B:-Taylor's Brace
C:-ASH Brace
D:-Lumbosacral Corset

Correct Answer:- Option-A

4:-Which Brace is given to restrict cervical spinal movement?

A:-SOMI Brace
B:-Hard Cervical Collar
C:-Taylor's Brace
D:-Thomas Brace

Correct Answer:- Option-A

5:-Full Name of SACH Foot is

A:-Straight Ankle Cushion Heel
B:-Solid Ankle Cavus Heel
C:-Straight Ankle Cavus Heel
D:-Solid Ankle Cushion Heel

Correct Answer:- Option-D

6:-A Brace is prescribed in which stage of Polio?

A:-Acute stage
B:-Recovery stage
C:-Residual stage
D:-All of above

Correct Answer:- Option-D

7:-Posterior stop in AFO limits

A:-Planterflexion
B:-Dorsiflexion
C:-Inversion
D:-Eversion

Correct Answer:- Option-A

8:-In Legg-Calve-Perthes disease, the hip is kept in

A:-Adduction with support of orthosis
B:-Flexion with support of orthosis
C:-Hyperabduction with support of orthosis
D:-Extension with support of orthosis

Correct Answer:- Option-C

9:-Klenzack joint should not be used

A:-in presence of flaccidity
B:-in presence of prosthetic foot
C:-in presence of sensory loss
D:-in presence of spasticity

Correct Answer:- Option-D

10:-Bowden Control Cable is seen in

A:-Suction socket prosthesis
B:-Below elbow prosthesis
C:-Above elbow prosthesis
D:-Muenster prosthesis

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email