MCQs on Rehabilitation Therapy - 8

1:-A large toe box is given in

A:-Pes Planus
B:-Pes Cavus
C:-Hammer Toe
D:-Planter Fascitis

Correct Answer:- Option-C

2:-The part of shoe absent in CTEV boot is

A:-Counter
B:-Heel
C:-Throat
D:-Lace stay

Correct Answer:- Option-B

3:-The Orthosis given in De Quervain's disease is

A:-Thumb Spica Splint
B:-Static Cockup Splint
C:-Dynamic Cockup Splint
D:-Wrist Hand Orthosis

Correct Answer:- Option-A

4:-Hyper extension of MCP joints and flexion of IP joints is referred as

A:-Wrist drop deformity
B:-Ape thumb deformity
C:-Claw hand deformity
D:-Intrinsic plus deformity

Correct Answer:- Option-C

5:-An aeroplane splint keeps shoulder

A:-Abducted
B:-Adducted
C:-Extended
D:-Internally rotated

Correct Answer:- Option-A

6:-Above elbow prosthesis is fitted with

A:-Single control cable
B:-Dual control cable
C:-Multi-channel control cable
D:-Automatic control cable

Correct Answer:- Option-B

7:-Reciprocating Gait Orthosis provides

A:-Ipsilateral hip extension and knee flexion
B:-Ipsilateral hip flexion and knee extension
C:-Contralateral knee extension and ipsilateral knee flexion
D:-Contralateral hip extension and ipsilateral hip flexion

Correct Answer:- Option-D

8:-The stump should be bandaged for

A:-6-8 weeks before prosthetic fitting
B:-Stump bandaging is not necessary
C:-2-4 weeks before prosthetic fitting
D:-1-2 weeks before prosthetic fitting

Correct Answer:- Option-A

9:-Common prosthetic gait deviations in amputee are all except

A:-Lateral trunk bend
B:-Whips
C:-Narrow walking base
D:-Circumducted gait

Correct Answer:- Option-C

10:-Flexible below elbow hinges are best suited in

A:-Very short below elbow stump
B:-Short below elbow stump
C:-Long below elbow stump
D:-Krukenberg Amputation

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email