MCQs on Ayurvedic Anatomy (Rachana Sharir) - 23

1. Total number of sandhi in body according to Sushruta is……

A) 206 
B) 210
C) 306 
D) 360

Answer: (B)

2. Number of sandhi in Shakha is…..

A) 68 
B) 59
C) 83 
D) 94

Answer: (A)

3. Number of sandhi in Koshta is…..

A) 104 
B) 68
C) 59 
D) 83

Answer: (C)

4. Number of sandhi in Urdhvajatrugata region is…..

A) 98 
B) 83
C) 59 
D) 68

Answer: (B)

5. Number of sandhi in each shakha region is…..

A) 22 
B) 11
C) 13 
D) 17

Answer: (D)

6. Number of Sandhi in Kati kapal region is......

A) 4 
B) 7
C) 3 
D) 8

Answer: (C)

7. Number of Sandhi in Pristhavansha region is......

A) 24 
B) 37
C) 63 
D) 88

Answer: (A)

8. Number of Sandhi in Parshwa region is......

A) 34 
B) 44
C) 24 
D) 54

Answer: (C)

9. Number of Sandhi in Ura region is......

A) 9 
B) 8
C) 12 
D) 14

Answer: (B)

10. Number of Sandhi in Greeva region is......

A) 10 
B) 11
C) 8 
D) 14

Answer: (C)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email