MCQs on Ayurvedic Anatomy (Rachana Sharir) - 27

1. Til-kalak nyachya vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Lohita 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Vedini

Answer: (a)

2. _________layer of Twacha is concern with Charmadala vyadhi

A) Lohita 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Vedini

Answer: (b)

3. Ajagallika vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Lohita 
B) Avbhasini
C) Swheta 
D) Vedini

Answer: (c)

4. _________layer of Twacha is concern with Kustha vyadhi

A) Lohita 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Tamra

Answer: (d)

5. Visarpa vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Lohita 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Vedini

Answer: (d)

6. _________layer of Twacha is concern with Granthi vyadhi.

A) Lohita 
B) Shweta
C) Rohini 
D) Vedini

Answer: (c)

7. One of following layer of Twacha is concern with Apachi vyadhi.

A) Rohini 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Vedini

Answer: (a)

8. The Arbuda vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Lohita 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Rohini

Answer: (d)

9. One of following layer of Twacha is concern with Shlipada vyadhi.

A) Rohini 
B) Shweta
C) Avabhasini 
D) Vedini

Answer: (a)

10. Galganda vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Shweta 
B) Rohini
C) Avabhasini 
D) Vedini

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email