MCQs on Ayurvedic Anatomy (Rachana Sharir) - 20

1. According to Sushrutacharya Sidma vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Prathama 
B) Dwitiya
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (a)

2. According to Sushrutacharya Padma-kantaka vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Prathama 
B) Dwitiya
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (a)

3. Til-kalak nyachya vyadhi according to Sushrutacharya is concern with _________layer of Twacha.

A) Prathama 
B) Dwitiya
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (b)

4. Charmadala vyadhi according to Sushrutacharya is concern with _________layer of  Twacha.

A) Prathama 
B) Dwitiya
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (c)

5. According to Sushrutacharya Ajagallika vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A ) Prathama 
B) Dwitiya
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (c)

6. According to Sushrutacharya Kilas-kustha vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Prathama 
B) Dwitiya
C) Panchami 
D) Chaturth

Answer: (c)

7. Visarpa vyadhi according to Sushrutacharya is concern with _________layer of Twacha.

A) Tritiya 
B) Panchami
C) Prathama 
D) Chaturth

Answer: (b)

8. Granthi vyadhi according to Sushrutacharya is concern with _________layer of Twacha.

A) Shasthi 
B) Dwitiya
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (a)

9. Apachi vyadhi according to Sushrutacharya is concern with _________layer of Twacha.

A) Prathama 
B) Dwitiya
C) Shasthi 
D) Chaturth

Answer: (c)

10. According to Sushrutacharya Arbuda vyadhi is concern with _________layer of Twacha.

A) Pr athama 
B) Shasthi
C) Tritiya 
D) Chaturth

Answer: (b)

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email