MCQs on Consumer Electronic Appliances Mechanic - 6

1:-The capacity of a battery is expressed in 

A:-Amperes
B:-Ampere-hour 
C:-Watts
D:-Watt-hour

Correct Answer:- Option-B 

2:-Speed of a universal motor is

A:-Dependent on frequency of supply 
B:-Proportional to frequency of supply 
C:-Independent of frequency of supply 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

3:-A cylindrical wire one meter in length has a resistance of 100Ω. What would be the resistance of wire made from the same material if both the length and cross-sectional area are doubled?

A:-200 ohm 
B:-400 ohm 
C:-100 ohm 
D:-50 ohm

Correct Answer:- Option-C

4:- is a secondary Storage Device 

A:-DVD
B:-CDR&W
C:-Memory Cards 
D:-All these

Correct Answer:- Option-D

5:-Which printer cable use male DB-25 connecter to connect with a computer 

A:-Serial
B:-USB
C:-Parallel
D:-None of these

Correct Answer:- Option-C

6:-the expected energy of electrons at absolute zero is known as 

A:-Workfunction
B:-Fermi level energy 
C:-Emission energy 
D:-Forbidden energy

Correct Answer:- Option-B

7:-The first storage location of stack operation in 8051 microcontroller is 

A:-00H
B:-01H
C:-07H
D:-08H

Correct Answer:- Option-D

8:-After the execution of the instruction "move A, 20H"

A:-Accumulator content is the content of the memory location 20H 
B:-Accumulator content is 20H
C:-The content of accumulator moves to the memory location 20 H 
D:-The stack pointer points to the memory location 20H

Correct Answer:- Option-A 

9:-MOV A, @R0 is

A:-Register addressing 
B:-Indexed addressing
C:-Register indirect addressing 
D:-Immediate addressing 

Correct Answer:- Option-C

10:-The one and only register inside the CPU holds 16 bit address of the instructions is 

A:-DPTR
B:-Program counter 
C:-Stack pointer
D:-Instruction decoder 

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email