MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 10

1:-The size of registers of 8086 microprocessor.

A:-12 bits 
B:-8 bits 
C:-16 bits 
D:-32 bits

Correct Answer:- Option-C

2:-If there is a carry from lowest nibble during addition, flag is set.

A:-Carry flag
B:-Overflow Flag 
C:-Auxiliary carry 
D:-Sign flag

Correct Answer:- Option-C

3:-The number of address and data lines of 8086 

A:-8 and 8
B:-16 and 16
C:-20 and 16
D:-16 and 20

Correct Answer:- Option-C

4:-Which directory contains configuration files in linux?

A:-/bin/ 
B:-/etc/ 
C:-/root/ 
D:-/dev/

Correct Answer:- Option-B

5:-What values does the count(*)function ignore?

A:-null values 
B:-Integer
C:-character
D:-none of these

Correct Answer:- Option-A

6:-Virtual function in C++ implements 

A:-Inheritance
B:-Polymorphism 
C:-Data hiding
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-B

7:-Multiple inheritance can be achieved in Java using 

A:-Applets
B:-Servlets 
C:-Interface 
D:-Swing

Correct Answer:- Option-C

8:-Which of the following statements is TRUE about constructors?

A:-Constructors are automatically invoked when objects of the class are created 
B:-Constructors can be overloaded
C:-The return type of constructors is void ( ) 
D:-Both (A) and (B)

Correct Answer:- Option-D

9:-Wrapping up of data and associated functions into one single unit is called 

A:-Abstraction
B:-Encapsulation 
C:-Data Hiding 
D:-Polymorphism

Correct Answer:- Option-B

10:-Which among the following OOP feature promotes code reusability?

A:-Data Hiding 
B:-Polymorphism 
C:-Inheritance
D:-Late Binding

Correct Answer:- Option-C

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email