MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 9

1:-The input and output ports of a router perform the layer functions: 

A:-Physical and Data link
B:-Network
C:-Both (A) and (B) 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-A

2:-Transport Layer is responsible for delivery of data:

A:-Node to node
B:-Process to process 
C:-Hop to hop
D:-All of the above 

Correct Answer:- Option-B

3:-A firewall is used in a network to: 

A:-Prevent fire in a network
B:-To scan for viruses in files
C:-Prevent unauthorized access to the network 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

4:-Which feature of cloud computing allows the service to change in size or volume in order to meet user's needs?

A:-Scalability 
B:-Security
C:-Virtualization 
D:-Cost savings

Correct Answer:- Option-A

5:-A dynamic web page is

A:-Displayed the same every time
B:-Generated on demand by a program on a request from browser 
C:-Both (A) and (B)
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-B

6:-Which of the following is NOT TRUE about PHP?

A:-PHP can be used to develop web applications 
B:-PHP makes a website dynamic
C:-PHP applications cannot be compiled 
D:-PHP cannot be embedded into HTML 

Correct Answer:- Option-D

7:-PHP scripts are enclosed with 

A:-<php>...</php>
B:-<?php...?>
C:-?php...?php
D:-<p>...</p>

Correct Answer:- Option-B

8:-Which of the following is the correct statement to create an array in PHP?

state[0] = "Kerala";
$state[ ] = array("Kerala");
$state[0] = "Kerala";
$state = array("Kerala");

A:-(iii) and (iv)
B:-(ii) and (iii) 
C:-Only (iv)
D:-(ii), (iii) and (iv) 

Correct Answer:- Option-A

9:-Which one of the following PHP functions allow user-defined functions to accept variable length argument lists?

A:-func_get_argv() 
B:-func_get_args() 
C:-get_argv()
D:-get_args()

Correct Answer:- Option-B

10:- is the concatenation operator in PHP 

A:-.(dot)
B:-+
C:-=
D:-^

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog