MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 8

1:-What are the active devices of I generation computer 

A:-Vacuum tubes
B:-Transister
C:-Integrated Circuits 
D:-Microprocessor

Correct Answer:- Option-A

2:-Which of the following is not a language translator 

A:-Assembler
B:-Interpreter 
C:-Compiler 
D:-Application

Correct Answer:- Option-D 

3:-1 Kilobyte = bits

A:-8 bits
B:-`2^(10)`bits
C:-`8xx2^(10)` bits 
D:-`8xx2^(16)` bits

Correct Answer:- Option-C

4:-Which one of the following is a volatile memory?

A:-ROM
B:-RAM 
C:-EPROM
D:-EEPROM

Correct Answer:- Option-B

5:-Which of the following is an extension of image file?

A:-exe
B:-txt 
C:-jpeg 
D:-doc

Correct Answer:- Option-C

6:-Which of the following is a special database that holds key information about your system including the device drivers?

A:-BOOT.INI
B:-CONFIG.SYS 
C:-SYSTEM.INI
D:-Registry

Correct Answer:- Option-D

7:-IDE cables have how many pins?

A:-24
B:-32
C:-40
D:-64

Correct Answer:- Option-C

8:-Which controller support an external CD drive?

A:-ESDI 
B:-MFM 
C:-SCSI 
D:-ARLL

Correct Answer:- Option-C

9:-Which of the following describes a fragmented hard disk?

A:-Files are corrupted
B:-Clusters of data are damaged 
C:-Storage media is damaged
D:-Files are not stored in consecutive clusters 

Correct Answer:- Option-D

10:-A 16 bit address bus can generate addresses.

A:-65536 
B:-32768 
C:-32767
D:-None of these

Correct Answer:- Option-A

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog