MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 7

1:-The term "Pentium" relates to

A:-Operating system 
B:-Microprocessor 
C:-Hard disk
D:-Output device

Correct Answer:- Option-B

2:-Which of the following is not a flavor of Linux?

A:-Redhat 
B:-Ubuntu 
C:-Suse 
D:-OS/2

Correct Answer:- Option-D

3:-Which of the following is used to keep a process running in background even after the user logout from shell?

A:-bg
B:-hup
C:-&
D:-nohup

Correct Answer:- Option-D

4:-On successful execution, fork returns to parent process 

A:-0
B:-1
C:-Child process id 
D:-Parent process id

Correct Answer:- Option-C

5:-Which of the following is used to display the content of a file in octal format?

A:-cat
B:-oct
C:-od 
D:-octal

Correct Answer:- Option-C

6:-What will be the output of the program?

#include <stdio.h> main()
{ float b=5, h=2, a; a = 1/2 * b * h; printf("%f",a);
}

A:-10
B:-10.000000 
C:-0
D:-0.000000

Correct Answer:- Option-D

7:-Default return type of a function is 

A:-null
B:-void 
C:-int 
D:-float

Correct Answer:- Option-C

8:-Which of the following is the last character of a string 

A:-\0
B:-\n
C:-\t
D:-none of these

Correct Answer:- Option-A

9:-Name of an array returns 

A:-First element of the array
B:-Size of the array
C:-Number of elements of the array 
D:-Base address of the array 

Correct Answer:- Option-D

10:-Power-on self-test checks all of the flowing except 

A:-CPU
B:-Memory 
C:-Modem 
D:-Video

Correct Answer:- Option-C
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email