MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 6

1:-Private members of a class are accessible to: 

A:-Member functions of that class
B:-Friend functions of that class 
C:-All functions in the program 
D:-Both (A) and (B)

Correct Answer:- Option-D

2:-A class which is not used to create objects, but is designed to act as a base class to be inherited by other classes is called:

A:-Abstract class
B:-Virtual base class 
C:-Template class
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

3:-Which of the following programs in UNIX helps us to configure a machine as a proxy server?

A:-Apache 
B:-Poff
C:-Synaptic 
D:-Squid

Correct Answer:- Option-D

4:-The maximum number of class A networks possible according to the IPv4 addressing scheme is: 

A:-32
B:-64
C:-126
D:-256

Correct Answer:- Option-C

5:-172.0.14.87 is a Class address 

A:-Class A
B:-Class B 
C:-Class C 
D:-Class D

Correct Answer:- Option-B

6:-In IPv6 address is a bit address 

A:-32
B:-64
C:-128
D:-256

Correct Answer:- Option-C

7:-How fast can CAT 6 cable transfer data?

A:-Upto 10 Mbps
B:-Upto 100 Mbps
C:-Upto 1 Gbps
D:-Upto 10 Gbps

Correct Answer:- Option-D

8:-The number of half duplex links required to connect five computers in mesh topology is: 

A:-25
B:-20
C:-10
D:-15

Correct Answer:- Option-B

9:-A network device that connects dissimilar networks by providing the translation from one set of protocols to another is:

A:-Switch 
B:-Router
C:-Gateway 
D:-Modem

Correct Answer:- Option-C

10:-Which among the following protocols is used for translating from IP address to MAC address?

A:-ICMP 
B:-ARP 
C:-RARP 
D:-IGRP

Correct Answer:- Option-B
Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog