MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 5

1:-The maximum number of active devices in a Piconet is: 

A:-4
B:-6
C:-7
D:-8

Correct Answer:- Option-D

2:-Which of the following is a private network?

A:-LAN
B:-WAN
C:-MAN
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

3:-The IEEE standard for Wireless LAN is: 

A:-IEEE 802.3
B:-IEEE 802.4
C:-IEEE 802.11
D:-IEEE 802.7

Correct Answer:- Option-C

4:-A protocol that allows non-ASCII messages to be sent through e-mails: 

A:-MIME
B:-IMAP 
C:-POP3 
D:-SMTP

Correct Answer:- Option-A 

5:-A sniffer is

A:-A protocol 
B:-A virus
C:-A program that monitors and analyzes network traffic 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

6:-Providing, managing and maintaining hardware, software, content integrity, security and reliable high speed connection for a website is called:

A:-Web hosting 
B:-Web Browsing 
C:-Web Crawling 
D:-Navigation

Correct Answer:- Option-A

7:-The system that helps users to identify host computers in a network by their names instead of their IP addresses is:

A:-TCP
B:-DNS
C:-PPP
D:-ARP

Correct Answer:- Option-B

8:-A computer virus that copies itself to the beginning of the hard disk, where it is automatically executed when the system is turned ON is called

A:-Worm
B:-Trojan Horse
C:-Boot sector virus 
D:-None of the above

Correct Answer:- Option-C

9:-What is a trap door in a program?

A:-A security hole inserted while writing the program, which is intended for later use 
B:-An error in the program
C:-Security hole in a network 
D:-None of the above 

Correct Answer:- Option-A

10:-Honeypot is an example for 

A:-Security auditing software
B:-Intrusion detection software 
C:-Encryption software
D:-Virus

Correct Answer:- Option-B

Share:

0 comments:

Post a Comment

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog