MCQs on Information Communication Technology System Maintenance - 4

1:-On successful completion, fork() returns to the parent process.

A:-0
B:-1 
C:--1
D:-Process ID of child process 

Correct Answer:- Option-D

2:-What will be the output of the following program?

static int a = 3; void main()
{ a = 5;
{
int a = 7;
}
printf("%d",a);
}

A:-3
B:-5
C:-7
D:-12

Correct Answer:- Option-B

3:-Default storage class of a variable declaration is 

A:-auto
B:-extern 
C:-static 
D:-register

Correct Answer:- Option-A

4:-Fast access to data items available in a database file can be provided through 

A:-Index file
B:-data file
C:-data dictionary 
D:-metadata file

Correct Answer:- Option-C

5:-The term is used to refer to a row in a table 

A:-fields
B:-attributes 
C:-Tuple
D:-none of these

Correct Answer:- Option-C

6:-Which one of the follow is not a RDBMS?

A:-Foxpro 
B:-Oracle
C:-Mysql
D:-Sql server

Correct Answer:- Option-A

7:-Which one of the following is used to create a virtual relation for storing a query?

A:-view
B:-function 
C:-procedure 
D:-table

Correct Answer:- Option-A

8:-which one of the following option clause is used with view to reject the tuples that do not satisfy the "where condition"?

A:-with
B:-with check 
C:-check
D:-none of these

Correct Answer:- Option-B

9:-When using Foreign Key, the of one relation is referenced in another relation 

A:-Foreign Key
B:-Primary Key
C:-Check constraint 
D:-None of these

Correct Answer:- Option-B

10:- is the preferred method for enforcing data integrity 

A:-Constraints
B:-Triggers 
C:-Cursors
D:-Stored Procedure 

Correct Answer:- Option-A
Share:

0 comments:

Post a Comment

Smart Vidya

Featured Post

UPSC Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Question Papers

Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Questions for the year 2019 Civil Service Preliminary Paper-1 Previous Year Solved Qu...

Followers

No. of Page Views

Contact Form

Name

Email *

Message *

Blog Archive

Search This Blog

Follow by Email